Over mij


real life photographer *

Petra Kroon


‘MOOI IS EEN MENING. BETROKKENHEID EEN DAAD.’

“Er zijn nog duizend urgente verhalen te vertellen. Ik geef er steeds een een publiek. Mijn verbeelding is de realiteit, mijn betrokkenheid is echt, mijn regie minimaal. Ik geloof niet in mooi, ik geloof in raken. Ik fotografeer met mijn hart. En ontwikkel nieuwe podia voor verhalen.”

Na haar afstuderen aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg werkte Petra Kroon (Vught 1965) jarenlang als beeldmaker en(hoofd)redacteur voor diverse tijdschriften, tv-programma’s en online platforms. Ze is een voortrekker op het gebied van sociaal ondernemen in Nederland. Haar Stichting GoedGeefs en het door haar ontwikkelde magazine QPQ zorgden voor een groter socialer bewustzijn bij ondernemers en brachten veel sociale initiatieven voort.
Haar passie voor noodzakelijke verhalen uit zich in haar geschreven werk en in haar opvallende en aansprekende beeld- en vormentaal. Sinds haar toelating op de Fotoacademie in 2016 is werk van Petra Kroon geselecteerd voor het BredaPhoto Festival [The new erotic], het Nederlands Fotomuseum [Tuindorp Frankendael] en is ze genomineerd voor de SO Awards 2019 van DuPho [The new erotic].

* Real life – noun (noun: real life; modifier noun: real-life)
Life as it is lived in reality, involving unwelcome as well as welcome experiences, as distinct from a fictional or idealized world.

Contact
Mobiel: +316 53540639
Email: fotosvanpetrakroon@gmail.com
Insta: fotosvanpetrakroon